How to | Grow Grow Nut handleiding

Grow Grow Nut handleiding

Je vind hier de Grow Grow Nut handleiding zodat jij aan de slag kan met het kweken van verse kiemgroenten vanaf je eigen aanrecht! Want naast kiemen kweken in een pot kun je ze dus ook kweken op een duurzame & leuke manier met de Grow Grow Nut! Binnen ongeveer 6-8 dagen heb jij lekkere verse kiemen, zo op je eigen vensterbank! Check hieronder een korte how to video en lees daarna de handleiding. Veel KIEMM plezier!

Grow Grow Nut Handleiding

 1. Zet de kokosschaal op een ander schaaltje (voor het water dat eronder uit gaat komen) en leg een kokosgrond tablet in de kokosschaal.


 2. Leg een van de kokosvezel tabletten in de kokosschaal en voeg kleine hoeveelheden water toe. Zie het tablet groeien!
  Mocht dit niet gebeuren omdat dit tabletje iets sterker is geperst kun je het tablet in een apart bakje ongeveer 10 minuten laten weken met 250 ml lauw water.


 3. Verdeel de kokosgrond gelijkmatig over de kokosschaal. Zorg ervoor dat je de aarde goed aandrukt en de bovenkant glad gestreken is.


 4. Strooi het zakje zaadjes dat je bij de starterkit hebt ontvangen over de grond en verdeel het gelijkmatig. Je kunt in onze shop ook zakjes zaad los kopen, hier gebruik je 2 theelepels van.


 5. Druk lichtjes aan.


 6. Knip het rondje uit de deksel van de verpakking en plaats deze op de schaal zodat de zaden in het donker groeien. Zoek een mooi plekje op kamertemperatuur en zet de schaal daar neer.


 7. Voel iedere dag of de grond nog vochtig genoeg is en spuit nat met de plantenspuit. Of zet er een bordje onder en vul deze met water. Door de gaatjes aan de onderkant nemen de zaadjes het water op. Het water wat na 30 minuten niet is opgenomen mag van het bordje, want de kiemen hebben dan genoeg gedronken!

  Tip:
  Hangen de plantjes slap? Dan hebben ze te weinig water! Spuit er overheen met de plantenspuit zodat ze weer mooi overeind staan.


 8. LET OP:
  Denk je na een paar dagen: ‘OH SCHIMMEL?’ dan kunnen we je gerust stellen. De kleine witte wortelharen zijn ‘microwortels’. Dit zijn fijne wortelharen die zich de eerste dagen rond het zaadje vormen.

  Hoe zie je het verschil?
  Schimmel vormt zich meestal op één plek en verspreidt zich dan langzaam binnen een paar dagen. Maar de microwortels zitten rondom ieder kiemend zaadje. Als je iedere dag je zaadjes goed checkt en het plantje niet te nat staat moet het goed komen.
 9. Wanneer de deksel omhoog zweeft zijn de kiemen goed aan het groeien! Zet de schaal op een lichte plaats (niet in direct zonlicht). Draai ‘m iedere dag iets want de kiempjes groeien naar het licht toe. Vanaf het zaaien duurt het ongeveer 6-8 voordat je kunt oogsten.


 10. Als de kiemen volgroeit zijn kun je ze afknippen en lekker opeten! Geniet!

Psst… ben je de Grow Grow Nut handleiding aan het lezen en heb je ‘m nog niet in huis? Doe dan jezelf of iemand anders dit duurzame pakket cadeau via deze link!

Heb je ‘m al wel in huis maar heb je nog nieuwe zaadjes nodig? Klik dan hier.

Let’s grow together

Zelf met de Grow-Grow-Nut aan de slag geweest? Deel jouw groei stories met #KIEMM of tag ons @KIEMM_COM en neem ons mee in jouw keuken!