How to | Kiemgroenten kweken in een pot

Verse kiemgroenten kweken uit een pot in je eigen keuken? Jazeker, met een van onze KIEMMpotten kan dat gewoon! Je kweekt ze super makkelijk kiemen in ± 5 dagen, gewoon op je eigen aanrecht. Heb jij hem al in huis? Mooi! Hieronder vind je eerst de video handleiding en daarna kun je de geschreven handleiding lezen. Nog niet in huis? Bestel een van de potten via deze link.
Handleiding voor KIEMMpotten:

1. Om te beginnen met kiemgroenten kweken strooi je eerst de zaadjes in de glazen pot. In de KIEMMpot S zijn 2 theelepels voldoende (voor taugé eentje extra), voor de KIEMMpot met rekje kun je 3 theelepels gebruiken (voor taugè eentje extra). Je kan natuurlijk altijd zelf bepalen hoe vol je de pot wil. Spoel de zaadjes schoon, giet het water eruit en vul de pot opnieuw met water en laat een nachtje (of 8-10 uur) staan.

2. Goodmorning! Giet het water eruit, spoel schoon met nieuw water en giet er vervolgens weer uit. Zorg ervoor dat al het water uit de pot is! Als er een laagje in de pot blijft zitten heb je kans op schimmel. Daarom bieden wij ook KIEMMpotten met rekje aan zodat de kans op schimmel minimaal is!

4. Zoek een halfschaduw plekje op kamertemperatuur (taugé in het donker voor het beste resultaat. Je kunt ook een donkere doek over de pot doen). Heb je een KIEMMpot met rekje? Zet deze dan omgekeerd erop zodat het overtollige water eruit kan druppen. Zet er een schoteltje onder. Belangrijk: zorg ervoor dat de zaadjes verspreid in de pot liggen en de luchttoevoer niet blokkeren. Heb je een KIEMMpot zonder rekje? Dan is het extra belangrijk dat al het overtollige water uit je pot is.

5. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is de zaden 2 x per dag omspoelen met schoon water. Easy does it!
Tip: maak het een vast momentje tijdens je ontbijt & diner zodat je het niet vergeet.

6. Na ongeveer 4-6 dagen zijn ze bijna klaar om te oogsten. Spoel de laatste dag niet meer om met water zodat ze kunnen droog groeien.

Voila! Je kiemen zijn ready to eat. Zo makkelijk is het dus om kiemgroenten te kweken! Je kunt ze een paar dagen in een bakje in de koelkast bewaren.

Psst… ben je dit aan het lezen en heb je ook zin om aan de slag te gaan? Check hier onze producten in de shop.

EXTRA INFORMATIE: TAUGÉ

  • Taugé groeit het beste in het donker.
  • Spoel ze dan goed om zodat de groene velletjes eraf zijn.
  • Taugé is vers het lekkerst en kan je ongeveer 1 a 2 dagen bewaren in een bakje in de koelkast. Verhit ze eerst voordat je het eet (blancheren). Niet rauw eten dus!

Zoek je nog inspiratie voor lekkere recepten? Neem dan een kijkje op onze blog!

Voordat je er van gaat genieten: wij zijn super benieuwd naar jouw groei stories! Dus deel je foto’s en ervaringen met #KIEMM of tag ons @KIEMM_COM en neem ons mee in jouw keuken! Of neem een kijkje op ons Pinterest kaneel voor meer inspiratie.