Info | Waarom alfalfa zo gezond is

Waarom alfalfa zo gezond is

Waarom alfalfa zo gezond is? Nou dat gaan we je eens haarfijn uitleggen! Ten eerste, leuk om te weten dat alfalfa in het Arabisch de ‘vader van voedsel’ betekend. Hoe deze topper aan die naam komt? Nou dit kleine plantje zit vol gezondheidsvoordelen!

Hier komen ze:

 1. Alfalfa = een voedingsstoffen bommetje.
Heb je even? Deze voedingsstoffen vind je in alfalfa: vitamine C, met vitamine K, foliumzuur, mangaan. Ohja en niet te vergeten zitten deze bommetjes ook vol vezels en eiwitten. Impressive he?

2. Het verlaagt cholesterol.
Een te hoog cholesterol? Dan kan het geen kwaad om vaker wat alfalfa toe te voegen aan je bordje. Wetenschappelijk onderzoek heeft namelijk aangetoond dat de alfalfa een positief effect hebben op cholesterol. En dat verkleint op zijn beurt de kans op hart- en vaatziekten. Win – win.


3. Zeg je alfalfa, zeg je antioxidanten
Alfalfa zit vol antioxidanten. Deze zijn extreem nuttige stoffen die ontstekingsremmend zijn en het immuunsysteem boosten. Hier kan alfalfa zich dus aansluiten bij spinazie en boerenkool die ook vol antioxidanten zitten.

4. Bye bye menopauze-kwaaltjes
We like that! Het komt namelijk doordat alfalfa het stofje phytooestrogenen bevat. Dit stofje zorgt ervoor dat symptomen van de menopauze in toom worden gehouden. In deze studie werd aangetoond dat alfalfa (wel in supplementvorm) hot flashes vermindert. Maar een plukje extra in je salade draagt natuurlijk ook al bij!  

<h3>Tip</h3>

Nu je weet dat alfalfa zo gezond is kan het niet anders dat je het als een van je nieuwe favoriete ingrediënt wilt bestempelen, toch? Je kunt dit super makkelijk toevoegen aan je buddha bowl, lekkere gezonde salade of op je simpele broodje kaas. Heb je meer inspiratie nodig? Check dan onze recepten hier.

En wist je dat je deze gezonde superfood supermakkelijk zelf kan kweken met een KIEMMpot? Hiermee kun je zelf lekker aan de slag en heb je iedere week verse gezonde alfalfa in huis. Win-win!

Let’s grow together

Wij zijn super benieuwd naar jouw resultaten! Dus deel jouw KIEMM stories, recepten & foto’s via #KIEMM en tag ons op Instagram: @KIEMM_com