Recept | Buddha Bowl met kiemgroenten

Buddha Bowl met kiemgroenten

Een bowl bomvol gezonde voedingsstoffen = een buddha bowl met kiemgroenten! Maak hem zo kleurrijk als je zelf wil om van je eten een feestje te maken. Meestal is een buddha bowl opgebouwd uit granen (rijst, quinoa, bulgur), rauwe of geroosterde groente, peulvruchten, noten en een heerlijke dressing! En als topping kun je hier heel goed lekkere, kleurrijke, frisse kiemgroenten overheen strooien. Vandaar dat we dit recept met jullie delen ter inspiratie voor je eigen gekweekte kiemen met een van onze kweeksetjes. Dit recept kun je ook super makkelijk aanpassen op de groentes die je nog overhebt.

Recept

INGREDIENTEN:
– Bloemkool
– Radijsjes
– Spinazie
– Geraspte wortel
– Paprika

Note: een van de bovenstaande groentes zou je ook kunnen vervangen door kikkererwten uit de oven met paprika poeder en komijn voor extra eiwitten!

– 50 gr bulgur/couscous/spelt/boekweit
– Handje amandelen
– Handje kiemen


Dressing
– 1 el tahin
– t tl Citroensap (op smaak)
– 1 tl water (kijk naar de dikte)

  1. Verhit de oven tot 200 °C bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Als je kiest voor kikkererwten (ik had deze niet meer in huis!) begin dan hiermee. Als ze uitgelekt zijn, doe je ze in een kom en bestrooi ze met paprika & komijn poeder. Verspreid ze over de bakplaat maar houd ruimte voor de bloemkool en radijsjes, die er na 10 minuten bij komen.
  3. Snijd het groen van de radijsjes af en snijd ze doormidden of in vieren.
  4. Snijd de bloemkoolroosjes. Besprenkel beide groenten met olijfolie en een beetje peper en zout (ras el hanout is ook een lekkere toevoeging!).
  5. Rooster de bloemkool en radijsjes nog 20 – 25 minuten in de oven. Schep halverwege even om.
  6. Kook de bulgur/couscous/spelt of boekweit zoals op de verpakking staat.
  7. Maak ondertussen de tahin dressing door de tahin goed te mengen met citroensap en water. Breng op smaak met een beetje peper en zout. Mocht je een zoetekauw zijn kun je ook een klein beetje honing toevoegen.
  8. Als de groenten in de oven klaar gaar zijn kun je nu het leukste gaan doen: de bowl mooi maken! Dus de geroosterde groenten samen met de rauwe spinazie, geraspte wortel, granen, noten en tot slot als topping de kiemen en de dressing. Tadaaa je supergezonde Buddha Bowl!

Geniet!

Tip

Als je een nog lekkerdere Buddha Bowl wil: kweek dan zelf je eigen kiemgroenten met een van onze kweeksetjes. Je kunt de alfalfa gebruikt in dit recept makkelijk kweken met een van onze glazen KIEMMpotten maar het is ook lekker om bijvoorbeeld broccoli of radijs kiemen toe te voegen aan de Buddha Bowl. Deze kweek je makkelijk met de Grow Grow Nut.

Let’s grow together

Heb jij zelf een lekker KIEMM recept? Deel het op Instagram met #KIEMM of tag ons @KIEMM_COM