Recept | Geitenkaas tosti met kiemen

geitenkaas tosti met kiemen

Zin in een geitenkaas tosti met kiemen? Jaaa! Een keertje een ander soort beleg dan je normale tosti met kaas! Deze combi is echt heerlijk! De crunchy & frisse bite zorgt voor een heerlijke smaakcombinatie met de gesmolten kaas. En voor wat extra vitamines hebben we er ook een avocado aan toegevoegd. Je zou dit ook nog kunnen vervangen door bijvoorbeeld cherry tomaatjes of andere groenten. Hier ga je geen spijt van krijgen, beloofd!

Recept

INGREDIENTEN – 2 personen:
– Gesneden brood (4 plakken)
– Handje KIEMMen (2 soorten)
– Geitenkaas
– 1 avocado
– Peper en zout

  1. Smash de avocado en breng op smaak met peper & zout.
  2. Snijd het brood in 4 plakken.
  3. Verdeel de avocado over 2 van de boterhammen, leg hier een plak geitenkaas bovenop en leg in het tosti/grill apparaat.
  4. Als de kaas gesmolten is haal je de tosti’s eruit en voeg je de knapperige kiemgroente toe.

Tadaaa je eigen geitenkaas tosti met kiemen! Zo kun je toch van een tosti genieten krijg je meteen wat vitamines binnen. Na het eten van deze tosti durven we te wedden dat je nu nooit meer een saaie tosti met alleen maar kaas wil maken ;)

Geniet!

Tip

Natuurlijk wordt deze tosti nóg lekkerder als je zelf je eigen gekweekte kiemgroenten hier voor gebruikt. Deze kweek je super makkelijk met onze Kweeksetjes. De kiemen die we gekweekt hebben voor deze tosti zijn rode kool kiemen en alfalfa. Maar je kunt natuurlijk ook gaan voor broccoli kiemen of radijskiemen.

Let’s grow together

Heb jij zelf een lekker ander lekker idee voor een tosti met kiemgroenten? Of een ander inspirerend recept die anderen echt uit moeten proberen? Deel het op Instagram met #KIEMM of tag ons @KIEMM_COM en wie weet delen wij hem op onze blog!