Recept | Gezonde loempia’s met taugé

Zin om gezonde loempia’s met taugé (vers gekweekt uit je eigen KIEMMpot) te maken? Lees dan snel verder! Ja ja, eerder schreef ik dat taugé meer is dan alleen maar loempia vulling (geen idee waar ik het over heb? Lees het hier). Dat is het ook zeker. Je kunt de kleine witte krachtpatser met van alles combineren. Maar toch blijft hij het perfecte ingrediënt voor een loempia. Dus hup aan de slag met dit lekkere recept!

Recept

INGREDIENTEN – 4 STUKS:
– 8 vellen filodeeg
– 1 ei (of tofu)
– 2 handjes taugé
– 2 handjes geraspte wortel
– 1 prei
– el sojasaus

Dipsaus:
– Gezonde variant: sojasaus
– Of de iets-minder-gezonde-weekend variant: chilisaus

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de filodeeg vellen ontdooien. Kluts het ei en bak op laag vuur aan in de pan tot een mooi omelet. Snijd daarna in dunne reepjes.
  2. Maak de prei goed schoon en snijd deze in fijne ringen.
  3. Verwarm de koekenpan met olie en bak de prei, taugé en de wortel op laag vuur een paar minuutjes. Voeg de sojasaus toe, roer goed en bak nog even door (niet te lang!).
  4. Als je klaar bent met bakken, leg je de filodeeg vellen klaar op een snijplank. Smeer het eerste vel licht in met olijfolie en leg het tweede vel er boven op.
  5. Verdeel de groente over het midden van het vel. Houd 3 cm vrij aan de zijkanten. Vouw nu de zijkanten als een cadeautje naar binnen.
  6. Vouw daarna de boven & onderkant naar binnen zodat de loempia mooi sluit.
  7. Leg op de met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk nog met een beetje olijfolie.
  8. Bak in 15 min. af (houd het goed in de gaten!)

Geniet!

Tip

Wist je dat je supermakkelijk zelf taugé kunt kweken? Gebruik een van onze glazen KIEMMpotten hiervoor! Te vinden in de shop. Zo heb je in een handomdraai verse taugé in huis die ook nog eens een stuk smaakvoller is dan die uit de supermarkt.

Let’s grow together

Heb jij zelf een lekker KIEMM recept? Of heb je deze gezonde loempia’s met taugé gemaakt? Wij vinden het superleuk als je dat met ons deelt op Instagram met #KIEMM of ons tagt @KIEMM_COM