Recept | Bloemkoolpizza met alfalfa

Pizza time! Heb je een pizza date, zit je lekker op de bank of komen er vrienden langs voor pizza? Pizza is altijd een top idee en al helemaal de veggie way! Met de bloemkoolpizza van Magioni ben je al veel gezonder bezig dan een gewone pizza. Deze pizzabodem bevat namelijk 37% groenten. En als topping kun je je heerlijke eigen gekweekte versie kiemgroenten gebruiken die je in een hand omdraai kweekt met een van onze kweeksetjes.

Recept

INGREDIENTEN: – 2 bloemkoolpizza’s van Magioni (check hier waar je ze kunt kopen) – 100 gram zuivelspread (dit kan ook plantaardig) – 100 gram geitenkaas (of laat deze weg als je een vegan pizza wilt) – 120 gram verse dadels – Handje alfalfa (hoe je die kweekt lees je hier) – Balsamico crema
  1. Verhit de oven tot 220 °C en bak de pizzabodems op het rek 3 minuten voor.
  2. Snijd de geitenkaas in plakjes en scheur de dadels in stukken (zorg ervoor dat je de pitten weggooit)
  3. Verdeel de zuivelspread met een lepel over de pizzabodems en belegd deze met de schijfjes geitenkaas en stukken dadel. Bak de pizza nog 6 minuten in de oven totdat de randen mooi bruin kleuren.
  4. Top de ‘m af met je eigen gekweekte verse kiemgroenten en balsamico crema. Eventueel kun je nog wat pompoenpitten eroverheen strooien.
Enjoy!

Tip

Kweek lekker zelf je eigen kiemgroenten met een van onze kweeksetjes. Je kunt de alfalfa gebruikt in dit recept makkelijk kweken met een van onze glazen KIEMMpotten maar het is ook lekker om bijvoorbeeld broccoli of radijs kiemen toe te voegen aan de pizza. Deze twee kun je ook makkelijk met de Grow Grow Nut.

Let’s grow together

Heb jij zelf een lekker KIEMM recept? Deel het op Instagram met #KIEMM of tag ons @KIEMM_COM.  Op zoek naar meer inspiratie voor lekkere recepten, neem dan ook een kijkje op ons Pinterest account.