Gastblog | Tips van voedingscoach Eveline

Eveline

Hey! Ik ben Eveline, voedingscoach in mijn eigen (online) praktijk Healthy Habits By Eveline om jou te helpen om gezond en lekker eten. Ik ben gek op lekker eten en probeer dat zo gezond mogelijk te houden. Door balans in mijn voedingspatroon, hoef ik eigenlijk niks te laten staan. Ik haal handige ‘trucjes’ uit om gezond te eten me zo gemakkelijk mogelijk te maken. En kiemgroenten zijn daar zeker een onderdeel van!  

Dat kiemgroenten populairder worden is duidelijk. Vroeger zag je alleen tuinkers in de supermarkt en dat was niet echt populair. Inmiddels worden kiemgroenten steeds bekender. Naar mijn mening een positieve ontwikkeling. Nog fijner is het zelf kweken ervan. Niet alleen leuk om het proces te zien van zaadje tot eindproduct, maar ook om super verse producten op tafel te kunnen zetten. En.. natuurlijk ook nog eens gezonder dan de kiemen uit de supermarkt (die al een lange weg naar het schap hebben gemaakt).

Zoals je misschien merkt maken kiemen mij heel enthousiast! Dit is namelijk zo’n makkelijke toevoeging van veel vitamines aan je maaltijd, zonder dat je er moeite voor hoeft te doen. Je ‘plukt’ ze of knipt ze af en strooit ze over je eten. Niet alleen lekkerder, maar ook dus mega gezond. Door het hoge vitamine B gehalte van de meeste kiemen kan dit helend werken voor je lichaam. Namelijk:

  • Het helpt de lever bij het bij het afbreken van overtollige hormonen, die bijvoorbeeld hormonale acne veroorzaken. Dit kan ook PMS klachten verminderen.
  • Door de zaadjes te weken verhoog je de hoeveelheid vezels in de kiemen. Vezels zorgen voor een fijner toiletbezoek. ;-)
  • Verder helpt het ook nog bij de verlaging van onder andere oxidatieve stress in je lichaam. Een slechte vorm van stress.

Nu hoor ik je denken “is er ook een goede vorm van stress?”. Jazeker! Stress is ooit bedoeld als iets heel positiefs, als je moest wegrennen voor een beer bijvoorbeeld, is het heel fijn dat je even goed gefocust bent. Maar de dagelijkse stress die wij tegenwoordig veel hebben, is niet zo goed voor ons lichaam. Door het dagelijks eten van kiemen kan je dit dus op een hele lekkere manier een beetje de goede kant op helpen. Als je lichaam namelijk niet constant bezig is met stressen, heeft het de tijd om slechte cellen en ontstekingen aan te pakken. Win-win dus!

Maar let op: Alleen kiemen eten voorkomt dit niet, het is ook belangrijk voldoende rust te nemen, gezond te eten en voldoende te bewegen. Maar deze vrolijke kiemen kunnen daar zeker aan bijdragen, dus ik zou zeggen doen! En je eten ziet er ook meteen ‘Instagramable’ uit met een plukje kiemen erop, een feestje om te eten ;-)

Wil je meer weten over hoe je makkelijker een gezondere leefstijl kan hebben? Neem dan gerust contact met mij op of neem een kijkje op mijn website: www.healthyhabitsbyeveline.nl Of neem een kijkje op mijn Instagram: @healthyhabits.byeveline

Zin om zelf aan de slag te gaan om zelf kiemgroenten te kweken? Neem dan een kijkje in de KIEMM webshop ! En volg: @KIEMM_com op Instagram voor meer tips en inspiratie voor meer plezier in jouw keuken!